A journey from New Zealand to Norway by two rookies in a 50 year old sailing boat

A journey from New Zealand to Norway by two rookies in a 50 year old sailing boat

lørdag 16. mai 2009

RUTINER

Dagene våre består stort sett av:
1: Holde båten i gang. Skifte seil eller justere kursen. Vi har et vindror som gjør at vi slipper å styre for hånd hele veien. Vindroret styrer båten relativt etter vinden. Mao. Om vinden dreier dreier vi også og vi må derfor holde litt øye på rorkaren. I tillegg er det en del småjusteringer å gjøre med vindroret, båten må bl.a. være korrekt trimmet for at det i det hele tatt skal fungere. I tillegg kommer litt tilfeldig vedlikehold og rydding, alt etter behov og lyst.
2:Sove. Vi spiser middag sånn ca. Når det blir mørkt, altså i seks-sju tida. Etter dette går en av oss til sengs og sover til den andre vekker han ved midnatt om ikke han trenger hjelp til f.eks. Seilskifte i dårlig vær eller lignende. Midnattsvakta går frem til klokka 0400, da er det vaktskifte igjen, og førstemann legger seg igjen mens den andre går vakt frem til.... den andre våkner. Det blir lyst ca. mellom klokka seks og sju og etter det er det ikke noe problem å holde seg våken, så vi tilstreber å la den som sover få sovet ut mest mulig. Når han omsider våkner er det frokost før morravakta evt. legger seg nedpå litt for å ta igjen en time eller to med søvn, alt etter behov. Om dagen tar vi vaktordninga som det passer, men stort sett er en av oss på dekk. Altså vakt fra: middag til midnatt, midnatt til fire og fire til frokost.
3: Spise: Frokost, lunsj og middag. Når det passer.

4: Fritid. Her inngår det mye lesing og musikklytting. Vi hører også en del på lydbøker, spesielt på nattevakt. Av og til litt styrketrening i form av armhevinger eller situps. Når vi har ligget stille eller gått sakte har det hendt at vi har tatt oss litt svømmetrening rundt båten.

1 kommentar:

  1. strekk ut arman øyvind!!! det blir lettere å holde følge med båten da...

    SvarSlett